PostHeaderIcon AKTIVNOSTI DRUŠTVA MS u prosincu 2017. i plan za 2018.

Dragi članovi/ice,

Naš ured djeluje na adresi: Split, Borisa Papandopula 3 (sjeverni ulaz, kraj pošte)
Radno vrijeme ureda: ponedjeljak-petak 8.00-16.00  te  popodnevni termini po dogovoru
Druženja članova: srijedom 9-12 sati te povremeno srijedom ili petkom popodne 16-19 sati (najavit ćemo točne termine na facebook profilu udruge)

Pravno savjetovalište (ostvarivanje prava i povlastica za oboljele od MS)  radi od ponedjeljka do petka od 9 do11 sati ili po dogovoru. Voditelj je g.Slavko Peljić mob. 098 634 827

-06.12. srijeda u 11h predavanje pravnika Nedjeljka Jurčevića: „Prava iz sustave socijalne skrbi“ u okviru programa MDOMSP „Ruka nade“ u prostoru udruge

-07.12. četvrtak u 10.45h posjet predstavnika Splitsko-dalmatinske županije našoj udruzi

Medicinsku gimnastiku provodimo u suradnji sa zdrav. ustanovom  Priska Med na adresi: Kroz Smrdečac 45 /3. kat , Split  (njihov prostor,oprema i stručno osoblje) termini: ponedjeljak od 11 do 12 h, utorak  od 10 do 11 h i četvrtkom od 10 do 11 h .  Nećemo prekidati početkom 2018. godine(mada nećemo imati rezultate projekata). Prekid će biti u ljetnom periodu : lipanj , srpanj i kolovoz, te možda i rujan (jer ovisi koliko ćemo dobiti sredstava iz projekata, a u tim periodima članovi/ice zbog vrućine preferiraju kupanje u moru)
Usluga med.gimnastike za članove/ice je besplatna jer odgovara trenutnom priljevu sredstava iz donacija  u svrhu rehabilitacije.

Nastavak terapije ultrazvuk po Seltzeru (koju provodite u toplicama) ovisit će o priljevu donacija. Nismo sigurni za nastavak suradnje sa ustanovom Plavo svjetlo na adresi: Put Supavla 1 (Poljud). S njihovom uslugom smo iznimno zadovolnji, ali njihovi v.fizioterapeuti imaju prebukiran raspored pa je teško uskladiti termine sa našim članovima.
Predstavnici našeg Društva planiraju razgovarati u sljedećoj godini s voditeljem fizikalne terapije u Splitu da se omogući obavljanje UZV po Seltzeru putem uputnice HZZO u ambulati za fizikalnu medicinu na Križinama da ne ovisimo o donacijama.

Nismo u mogućnosti nastaviti rad psihološkog savjetovališta kojeg su vodile mlade psihologinje i dr.Matiana Jovanović jer nismo prošli nastavak ovog projekta Min. zdravstva. Neki zainteresirani članov/ice priključili su se tijekom 2017.god. psihološkim radionicama prof. Linde Dine Veronike za djelatnike Društva obzirom da su teme umanjivanja stresa, sprječavanja sagorjevanja na poslu, razvijanja samopouzdanja, emocionalne inteligencije i asertivnosti univerzalne. Prof. Linda Dina Veronike i Udruga za palijativu izrazili su spremnost da osmisle neke radionice i za naše oboljele članove(ako bude interesa) te da ih u slučaju da ne budu odobrene za financiranje odrade uz volonterski angažman.

-15.12.petak u 17h psihološka radionica prof.Linde Dine Veronike na temu asertivnosti u okviru programa MDOMSP „Osobni asistent“

Projekt „Osobni asistent“ kojeg financira Min.za demografiju,obitelj,mlade i soc.politiku za period 2016-2018 i  Europski projekt „Širenje osobne asistencije za oboljele od MS“ za period od slijedeće 2 godine uspješno se nastavljaju.

Nakon pauze od 3 godine zadovoljni smo što smo opet možemo organizirati pomoć u kući/geronto-domaćice za osobe oboljele od MS-a nešto manjeg stupnja oštećenja od korisnikausluge osobne asistencije i osobe starije od 65 godina putem trogodišnjeg programa MDOMSP„Ruka nade“ na području Splita, Solina i Kaštela.

Zahvaljujemo Vam na dosadašnjoj suradnji, te molimo za aktivno sudjelovanje u radu prijedlozima, sugestijama i primjedbama  prema Vašim mogućnostima ( telefonskim pozivima, e-mailom ili osobnim dolascima u Društvo).


S poštovanjem,                                                                                                                   
Slavko Peljić,predsjednik Društva 


BOŽIĆNI DOMJENAKPozivamo Vas na druženje povodom Božićnih blagdana, na tradicionalni Božićni domjenak naše udruge, koji će se održati 

14. prosinca 2017 god. (četvrtak)  u  17 sati   u prostorijama
Društva multiple skleroze (ulaz na sjeveru, blizu pošte)
Split, Papandopulova 3.

Predsjednik Društva  
Slavko Peljić U prilogu je primjer uplatnice za članarinu koju molimo da prepišete na navedeni obrazac HUB 3 te uplatu izvršite u poslovnicama banke,pošte ili izvršite uplatu Internet bankarstvom.

Molimo obavezno dopišite:
PLATITELJ: Vaše ime i prezime, adresa
Iznos  HRK  =100,00 IBAN: HR4524020061100412808
Opis plaćanja: vaše ime i prezime- članarina za 2018.godinu

Model  i  Poziv na broj primatelja  ne treba pisati ništa
Ako ne prolazi na internet bankarstvu  stavite model HR99

Iznimno uplata se može izvršiti i u prostoru udruge, ali blagajnik nije uvijek prisutan u uredu.

Na isti način može se uplatiti i donacija našem Društvu samo se u opisu plaćanja stavlja donacija i iznos prema mogućnosti donatora.

Zahvaljujemo na razumijevanju i vašoj potpori
Društvo multiple skleroze Split

 

PostHeaderIcon Aktualnosti i događanja


Nastavljamo u listopadu s medicinskom gimnastikom u suradnji s ustanovom Priska, Split, Kroz Smrdečac 45/3. kat. termini: ponedjeljak u 11-12 h, utorak i četvrtak u 10-11h. Prvi termin 02.10. ponedjeljak s početkom u 11 sati.
Ponedjeljak 25.09.17. u okviru obilježavanja Nacionalnog dana MS održat ćemo promotivnu radionicu nordijskog hodanja s početkom u 17h na Marjanu. Okupljanje na sjevernim marjanskim vratima od Spinuta na rampi. Štapovi su osigurani za sudionike radionice. Voditelj radionice prof. Tomislav Tabak.
Utorak 26.09.17.u vremenu 10-13 sati obilježit ćemo Nacionalni dan MS uz prigodni promitivni štand udruge ispred prostora udruge uz predstavljanje programa: MDOMSP „Osobni asistent“(voditeljica Zdravka Dominović), ESF „Širenje usluge osobne asistencije“ (voditeljica Ivana Grubišić) i MDOMSP „Ruka nade“(voditeljica Katarina Konsa Nikolić) te projekt „Rehabilitacija oboljelih od MS-a“ “(voditeljica Zdravka Dominović).
Molimo članove/ice DMS Split da potvrde svoje sudjelovanje na X.simpoziju koji će se održati 13.10.-15.10.2017. u Varaždinskim toplicama. Prednost oni koji nisu nikada bili, te tko se prije javi. Konačna lista zaključuje se 23.09.17. Prijevoz autobusom je osigurao DMS Split, a puni pansion i smještaj SDMSH .
Naša udruga zajedno sa još dvadeset udruga za zaštitu prava osoba s invaliditetom s područja Splitsko-dalmatinske županije, okupljenih u Inicijativu za pristupačno vještačenje, upozorava medije i nadležne institucije o problemu nepristupačnosti Područnog ureda Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u Splitu.

Prostorije Zavoda smještene su od 1. siječnja 2015. godine u zgradu na adresi Dražanac
70 u Splitu. Navedena zgrada nema riješenu pristupačnost osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti budući da ulaz u zgradu prijeći deset stepenica bez da je osiguran drugi prilaz osobama s invaliditetom. Kako neosiguranjem pristupačnosti Zavoda Republika Hrvatska krši brojne konvencijske, zakonske i podzakonske norme, te izravno i teško diskriminira osobe s invaliditetom iz cijele Splitsko-dalmatinske županije, deset udruga članica Inicijative, putem punomoćnika podnijele su dana 29. lipnja 2017. godine Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu Zahtjev za mirno rješenje spora radi rješavanja
ovog problema putem pravosudnih tijela.

Ministar Marko Pavić održao je 28.08.2017. u Split sastanak s predstavnicima OSI i predstavio plan rješavanja problema Zavoda . Prostor će se premjestiti na adresu Ruđera Boškovića 30, 1056 m2, na dvije etaže. Bit će pristupačan za OSI, s osiguranim pristupom i parkingom isključivo za korisnike Zavoda. Tu će biti smješten i Centar za profesionalnu rehabilitaciju(privremena adresa : Sinjska 2). Svi radovi trebali bi biti gotovi do svibanj 2018.

 

PostHeaderIcon AKTIVNOSTI DRUŠTVA MS u svibnju i lipnju 2017.

-08.05.2017.(ponedjeljak) s početkom u 10 sati predavanje našeg Saveza SDMSH “Klinička slika i specifičnost multiple skleroze”, bit će pozvani i vještaci koji vještače multiplu sklerozu kako bi im direktno predstavili specifičnost multiple skleroze

-11.05.2017.(četvrtak) s početkom u 17 sati druženje članova/ica s područja Kaštela u Udruzi tjelesnih invalida Kaštela, na adresi: Kaštel Novi, Ante Beretina 4

-12.05.2017 (petak) s početkom u 17 sati Redovna izvještajna godišnja Skupština Društva

MS šetnja u Zadru i zajedničko druženje s drugim oboljelima iz Dalmacije
-26.svibnja 2017. (petak) s početkom u 11.00 sati u Zadru
(Molimo zainteresirane da se prijave što ranije. Planiramo u 7.30 h okupljanje i polazak sa autobusnog stajališta Sukoišanska u Splitu/ili ispred udruge na izlet u Zadar. Put za članove i pratnju plaća udruga iz donacija, nema organiziranog ručka. Povratak u popodnevnim satima.)

Planiramo za manifestaciju „Hrvatska volontira“ sljedeće:
-22.05.(ponedjeljak) u vremenu 10-13 sati,
-23.05.(utorak) u vremenu 16-19h ,
-24.05(srijeda) u vremenu 16-19h   i
-25.05(četvrtak) u vremenu 10-13h u prostoru Društva MS izrađivat ćemo prigodne kreativne ukrase: cvijeće od krep papira i poruke podrške u sklopu kampanje „Ja sam više od MS-a!“ podizanja svijesti o MS.  Dijelite svoje fotografije i poruke podrške na facebook stranicama Saveza , naše udruge i na svojim osobnim stranicama , uz hashtag #MožemoSve. Molimo ispunite upitnik o kvaliteti liječenja i terapijama koje koristite na: http://sdmsh.hr/web/novo-online-upitnik/
-25.05 (četvrtak) u okviru manifestacije „Dani otvorenih vrata udruga“ u vremenu 12-16 sati imat ćemo predstavljanje projekata udruge za širu javnost

-31.05. srijeda Međunarodni dan MS obilježit ćemo i u Splitu,
u Centru Zlatno doba na Zapadnoj obali, Branimirova obala 1 s početkom u 10 sati
-izložba slika naših članova, glazbeni nastup kvartet Fascination
- kratko predavanje o multiploj sklerozi, oko 11.00 h puštanje narančastih balona
-nastavak druženja u kafiću F-marine, Branimirova obala

-vježbe medicinske gimnastike u Priske Med na adresi: Kroz Smrdečac 45 /3. kat , Split  (njihov prostor,oprema i stručno osoblje) redovno se održavanju zaključno sa 12.lipnjem u terminima: ponedjeljak, srijeda i petak 11-12h, zatim ljetnja pauza od 13.lipanj,srpanj i kolovoz. Početak sredinom rujna, javit ćemo termine za nastavak naše grupe.

-početkom lipnja dr.Ivica Bilić održat će predavanje u našoj udruzi na temu „Hipebarična oksigenoterapija u neurologiji“

- početkom lipnja sociologinja Josipa Ursić predstavit će rezultate svojeg istraživanja  „Korištenju komplementarne i alternativne terapije kod oboljelih od MS-a“

Naš ured djeluje na adresi: Split, Borisa Papandopula 3 (sjeverni ulaz, kraj pošte)
Radno vrijeme ureda: ponedjeljak-petak 8.30-16.00 te  popodnevni termini po dogovoru
Druženja članova: svakog četvrtka 9-12 sati te povremeno četvrtkom popodne 16-19 sati
Pravno savjetovalište(ostvarivanje prava i povlastica za oboljele od MS)  radi ponedjeljak-petak 9-11 sati ili po dogovoru. Voditelj je g.Slavko Peljić mob. 098 634 827


Udruga MS TIM na području Grada Splita organizira slijedeće aktivnosti kojima se mogu priključiti svi zainteresirani oboljeli od MS (neovisno o članstvu )
-MS pilates u dvorani Košarkaškog kluba Split, Ulica slobode 16b, termini utorkom i četvrtkom s početkom u 17.30h, voditeljica Kristina Zrinka Kožul
-MS Talk ST 16.06. petak predavanje „Život s multiplom sklerozom“, Gradska knjižnica Marko Marulić, Ulica slobode 2, s početkom u 18h, predavači:doc.dr.sc.Mario Habek, KBC Zagreb i Mirjam Jukić MS TIM Hrvatska

 

PostHeaderIcon Redovna skupština

Temeljem članka 26. Statuta Društva multiple skleroze Split  sazivam redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine koja će se održati 12.05.2017.(petak) s početkom u 17 sati u prostorijama Društva Split, Papandopulova 3


Redovnu izvještajnu godišnju skupštinu
Društva multiple skleroze - Split


DNEVNI  RED


1.otvaranje skupštine, pozdravna riječ predsjednika Društva Slavka Peljića
2.Usvajanje Poslovnika o radu redovne izvještajnu godišnju skupštinu D.M.S- Split
3.Izbor radnih tijela Skupštine:
- radno predsjedništvo tri(3)   člana
- zapisničara i dva(2) ovjeritelja zapisnika
-verifikacijska komisija tri(3) člana
4. Izvješće verifikacijske komisije
5. Usvajanje dnevnog reda Skupštine
6. Godišnji izvještaj o radu D.M.S- Split za 2016.godinu kao i financijskom poslovanju tijekom 2016. godinu (rasprava i usvajanje)
7. izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru, financijskom - materijalom poslovanju D.M.S- Split tijekom 2016. Godine (rasprava i usvajanje)
8. Prijedlog  operativnog plana za 2018. godinu (rasprava i usvajanje)
9. Prijedlog  financijskog plana za 2018. godinu (rasprava i usvajanje)
10. razno

Split,  20.04.2017.
Ur broj:76/2017

Predsjednik Društva


Slavko Peljić

 

PostHeaderIcon Pozivnica na edukaciju

POZIVNICA NA EDUKACIJU
na temu
„Klinička slika i specifičnost multiple skleroze“
Na edukaciji sudjeluju
predstavnici Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom
i oboljeli od multiple skleroze sa područja Splitske županije
Predviđeni početak edukacije: 08. svibnja 2017. G. (ponedjeljak) u 10.00 sati
Mjesto edukacije: Društvo multiple skleroze Split, Borisa Papandopula 3