PostHeaderIcon Ja sam više od MS-a

Upitnik se nalazi na slijedećem linku: http://sdmsh.hr/web/novo-online-upitnik/

 

PostHeaderIcon Širenje usluge osobne asistencije

Trajanje projekta: 04/2017 – 04/2019
Vrijednost projekta je 1.999.942,32 kn od čega EU potpora iznosi 1.999.942,32 kn.
Cilj projekta: Pružiti podršku za samostalni život osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta oboljelima od multiple skleroze na području Splitsko-dalmatinske županije kroz uslugu osobne asisitencije.
Projektom je osigurana usluga osobne asistencije za 24 korisnika.
Voditelj projekta: Ivana Grubišić
Koordinatorica projekta: Katarina Konsa-Nikolić

Društvo multiple skleroze Split potpisalo je 01.04.2017. Ugovor i krenulo s provedbom željno iščekivanog projekta “Širenje usluge osobne asistencije” kojim se osigurava pružanje usluge osobne asistencije za 24 korisnika (nastavak usluge za 11 i uključenje 13 novih osoba).
Ciljna skupina projekta su osobe oboljele od multiple skleroze za koje je prema evidenciji Udruge o vrsti i stupnju oštećenja utvrđeno kako im je nužna pomoć u samozbrinjavanju i obavljanju svakodnevnih aktivnosti, u dobi su od 18 do 65 godina, a nisu korisnici usluge smještaja, organiziranog stanovanja, cjelodnevnog ili poludnevnog boravka. Provedbom ovog projekta putem osobne asisitencije smanjit će se potreba za institucionalizacijom osoba s invaliditetom. Projektom se doprinosi i ostvarivanju cilja Nacionalne strategije: izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom – učiniti hrvatsko društvo što osjetljivijim i prilagođenijim za nužne promjene u korist izjedničavanja mogućnosti osoba s invaliditetom, odnosno stvoriti će uvijete za njihovo aktivno uključivanje i ravnopravno sudjelovanje u društvu, poštivanje urođenog dostojanstva i uvažavanje posebnih interesa te sprječavanje bilo kakve diskriminacije i snaženja svih oblika društvene solidarnosti. Uslugom osobne asisitencije osobama s najtežom vrstom I stupnjem invaliditeta razvija se njihova uloga i uključenost unutar civilnog društva.

Neposredno prije potpisivanja Ugovora, koordinatorica Projekta Katarina Konsa Nikolić uz prisustvo voditeljice Projekta Ivane Grubišić, održala je neformalnu edukaciju za  nove korisnike usluge osobne asistencije

i njihovih pružatelja usluge osobne asistencije

Prilikom edukacije korisnici i osobni asistenti upoznati su sa aktivnostima projekta, te sa pravima i obvezama koje imaju kao sudionici.

 

PostHeaderIcon 16. tjedana mozga

Priključujemo se obilježavanju 16. Tjednu mozga u Splitu predavanjem i osobnim pričama na temu „Multipla skleroza“ za širu javnost u cilju osvještavanja na ovu neurološku bolest koja pogađa mlade osobe 20-40 godina,uzrokuje tjelesna oštećenja i različiti stupanj invalidnosti.

17.03.2017 petak s početkom 17.15h u
Dvorani Nadbiskupskog sjemeništa
Zrinsko Frankopanska 19

-Predavanje „Multipla skleroza“ studentice medicinskog fakulteta Mihaele Kotarac te slijedi
-Iskustvo života s multiplom sklerozom –osobne motivacijske priče Članova/ica Društva multiple skleroze Split.

Program možete vidjeti na ovom linku

 

PostHeaderIcon Sociološko istraživanje o korištenju komplementarne i alternativne medicine u liječenju kroničnih bolesti

Sociološko istraživanje o korištenju komplementarne i alternativne medicine u liječenju kroničnih bolesti (u koje se ubraja i MS).

Molimo odvojite vrijeme i popunite upitnik.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeUM2xSFFB-I5TNuLKEcw3vDWPlvP58b_fPzQgq1ZV5_Y63nA/viewform

 

 

PostHeaderIcon Obavijest - medicinska gimnastika

Medicinsku gimnastiku provodimo i periodu blagdana: 28.12.2016 - 09.01.2017 (neradni dani 26.12.2016 i 06.01.2017.) bez prekida u suradnji sa zdrav. ustanovom  Priska Med na adresi: Kroz Smrdečac 45 /3. kat , Split  u terminima: ponedjeljak - srijeda –petak  od 11 do 12 h. Želimo Vam sretne blagdane i puno radosnih trenutaka u Novoj 2017. godini.