PostHeaderIcon Društvo multiple skleroze Split obilježava Međunarodni dan multiple skleroze

Društvo multiple skleroze Split obilježava Međunarodni dan multiple  skleroze
25.svibnja 2015. (srijeda) s početkom u 10.00 sati  u Splitu (Marmontova ulica- Zapadna obala)
Program obilježavanja:
-    10.00 h okupljanje uz zvukove bubnjeva udruge Ritam srca
-    10.30 h polazak: „U šetnju bez nervoze s Društvom multiple skleroze“ sa vrha Marmontove ulice (RK Zara) do Zapadne obale (kafića F-marine,  Branimirova obala)
-    11.00 h puštanje balona dolaskom na  Zapadnu obalu
-    11.30 h glazbeni nastup kvarteta Fascination ispred kafića F-marine,  Branimirova obala

Simbolična MS šetnja od Marmontove do Zapadne obale pod geslom „U šetnju bez nervoze s Društvom multiple skleroze“ odvijat će u vremenu 10.30-11.00 sati po četvrti put u Splitu. Planiramo okupljanje do 10.00 sati na vrhu Marmontove ulice (preko puta RK „Zare“) uz zvukove bubnjeva udruge Ritam srca. Sve će biti u narančastoj boji jer je to zaštitna boja MS-a, boja optimizma i životne energije.  Nakon dolaska na Zapadnu obalu pustit ćemo balone s motivacijskim porukama oboljelih od MS-a (otprilike u 11 sati).  Glazbeni nastup kvarteta Fascination u 11.30 sati, u kafiću F-marine,  Branimirova obala.  Tu će biti i prezentacijski štand Društva, a oboljeli i ostali učesnici MS šetnje će nastaviti druženje u kafiću F-marine.

Pozivamo građane da nam se pridruže u našoj šetnji, te iskažu podršku oboljelima od multiple skleroze da nastave svakodnevnu borbu s ovom teškom, neizlječivom bolešću.
Svoju podršku našoj akciji građani mogu dati na slijedeće načine:
- sudjelovanjem na našoj MS šetnji 25.05.2016. s početkom u 10h Split,Marmontova ulica
- kupovinom prigodnih narančastih majica na našem štandu na Zapadnoj obali
-donacijom udruzi na naš žiro račun HR4524020061100412808
- Uključite se u kampanju „Ja sam više od MS-a! Dijelite svoje fotografije i poruke podrške na facebook stranicama Saveza društva multiple skleroze Hrvatske, na stranicama Društva multiple skleroze Split , na svojim osobnim stranicama , uz hashtag #MožemoSve .
Više informacija možete saznati na https://www.facebook.com/savezdrustavamshrvatske

Društvo multiple skleroze Split uključilo se u Dane otvorenih vrata udruga 2016.godine sljedećim aktivnostima:
-23.05.16. ponedjeljak imat ćemo nordijsko hodanje na Marjanu te ukazati na važnosti redovite i umjerene tjelovježbe za bolje zdravlje. Okupljanje u 10sati na sjevernim marjanskim vratima(od Spinuta). Štapove za nordijsko hodanje zainteresiranim građanima osigurat će udruga Aktiv Split uz stručno vodstvo prof. kineziologije Tomislava Tabaka.
-24.05.16 utorak u prostoru udruge Društva multiple skleroze Split na adresi:B.Papandopula 3 u vremenu 17-20h završne pripreme za MS šetnju, druženje oboljelih od MS-a i volontera, igranje balota na uređenom terenu u neposrednoj blizini udruge
-25.05.16. srijeda manifestacija MS šetnja „U šetnju bez nervoze“ povodom Međunarodnog dana multiple skleroze. Polazak sa vrha Marmontove ulice u Splitu u 10 sati, uz zvuke bubnjeva udruge „Ritam srca“ , šetnja do Zapadne obale gdje će se oko 10.30h pustiti baloni. Nastavak zajedničkog druženja svih učesnika uz glazbeni nastup kvarteta Fascination. Ostale događaje potražite na www.udruge.hr


Ovogodišnja manifestacija Hrvatska volontira u našem Društvu je u vidu pripreme za Međunarodni dan MS 25.05.16. srijeda u Splitu . Tri dana 18.-20.svibnja u vremenu 10-12 sati u prostoru Društva MS izrađivat ćemo prigodne kreativne ukrase, plakate i poruke za taj dan. Pridružit će nam se volonteri iz DM, Splitske banke i OTP banke, te naši višegodišnji volonteri, MS aktivisti .
Volonteri Splitske banke dd uredit će boćalište u blizini udruge i cvijeće koje smo zasadili u akciji „Cvit na betonu“ prošle godine.
Nastavljamo zajedničko druženje volontera na tradicionalnim Danima volonterskog rada u Đardinu 21.05 subota 9-13 sati, te 24.05 utorak od 17-20h su završne pripreme, druženje uz balote i kolače, te finalni događaj MS šetnja u Splitu 25.05.2016 s početkom u 10h na vrhu Marmontove ulice do Zapadne obale. Stoga pozivamo sve "U šetnju bez nervoze s Društvom multiple skleroze"...
http://hrvatska.volontira.vcz.hr/events/event/333