PostHeaderIcon AKTIVNOSTI DRUŠTVA MS u prosincu 2016. i plan za 2017.

Dragi članovi/ice,

Naš ured djeluje na adresi: Split, Borisa Papandopula 3 (sjeverni ulaz, kraj pošte)
Radno vrijeme ureda: ponedjeljak-petak 8.30-16.00  te  popodnevni termini po dogovoru
Druženja članova: svakog četvrtka 9-12 sati te povremeno četvrtkom popodne 16-19 sati

Pravno savjetovalište(ostvarivanje prava i povlastica za oboljele od MS)  radi ponedjeljak-petak 9-11 sati ili po dogovoru. Voditelj je g.Slavko Peljić mob. 098 634 827

Medicinsku gimnastiku provodimo u suradnji sa zdrav. ustanovom  Priska Med na adresi: Kroz Smrdečac 45 /3. kat , Split  (njihov prostor,oprema i stručno osoblje) termini: ponedjeljak - srijeda –petak  od 11 do 12 h. Kraći prekid bit će u periodu blagdana: 26.12.2016 - 09.01.2017  te u ljetnom periodu : lipanj , srpanj i kolovoz
Usluga med.gimnastike za članove/ice je besplatna jer odgovara trenutnom prilivu sredstava iz donacija  u svrhu rehabilitacije.

Molimo zainteresirane za nadopunu  terapije ultrazvuk po Seltzeru (koju su provodili u toplicama) da se jave u udrugu kako bi je ovisno o prilivu donacija mogli organizirati od siječnja 2017 u suradnjom sa ustanovom Plavo svjetlo na adresi: Put Supavla 1  (Poljud).
U slučaju  nedovoljnog priljeva donacija i velikog interesa članova/ica razmatramo/postoji mogućnost participiranja članova/ica u navedenim troškovima ove terapije.

Nismo u mogućnosti nastaviti rad psihološkog savjetovališta kojeg su vodile mlade psihologinje i dr.Matiana Jovanović jer nismo prošli nastavak ovog projekta Min. zdravstva.

Projekt „Osobni asistent“ kojeg financira Min.za demografiju,obitelj,mlade i soc.politiku za period 2016-2018 i  Europski projekt „Širenje osobne asistencije za osobe s invaliditetom“ usprkos poteškoćama nastavljaju se. U tijeku je pisanje nastavka EU projekta za slijedeće dvije godine. Usluga osobne asistencije time će se omogućiti novim korisnicima s najtežim stupnjem invaliditeta  dobi do 65 godina koje je odobrila neovisna komisija.

Nismo u mogućnosti organizirati pomoć u kući/geronto-domaćice za osobe oboljele od MS-a  manjeg stupnja oštećenja i starije od 65 godina jer nismo dobili sredstava za te projekte.

Zahvaljujem na dosadašnjoj suradnji, te molimo za aktivno sudjelovanje u radu prijedlozima, sugestijama i primjedbama  prema Vašim mogućnostima ( telefonskim pozivima, e-mailom ili osobnim dolascima u Društvo).


S poštovanjem,                                                                                                                   
Slavko Peljić,predsjednik Društva