PostHeaderIcon Aktualnosti i događanja


Nastavljamo u listopadu s medicinskom gimnastikom u suradnji s ustanovom Priska, Split, Kroz Smrdečac 45/3. kat. termini: ponedjeljak u 11-12 h, utorak i četvrtak u 10-11h. Prvi termin 02.10. ponedjeljak s početkom u 11 sati.




Ponedjeljak 25.09.17. u okviru obilježavanja Nacionalnog dana MS održat ćemo promotivnu radionicu nordijskog hodanja s početkom u 17h na Marjanu. Okupljanje na sjevernim marjanskim vratima od Spinuta na rampi. Štapovi su osigurani za sudionike radionice. Voditelj radionice prof. Tomislav Tabak.
Utorak 26.09.17.u vremenu 10-13 sati obilježit ćemo Nacionalni dan MS uz prigodni promitivni štand udruge ispred prostora udruge uz predstavljanje programa: MDOMSP „Osobni asistent“(voditeljica Zdravka Dominović), ESF „Širenje usluge osobne asistencije“ (voditeljica Ivana Grubišić) i MDOMSP „Ruka nade“(voditeljica Katarina Konsa Nikolić) te projekt „Rehabilitacija oboljelih od MS-a“ “(voditeljica Zdravka Dominović).




Molimo članove/ice DMS Split da potvrde svoje sudjelovanje na X.simpoziju koji će se održati 13.10.-15.10.2017. u Varaždinskim toplicama. Prednost oni koji nisu nikada bili, te tko se prije javi. Konačna lista zaključuje se 23.09.17. Prijevoz autobusom je osigurao DMS Split, a puni pansion i smještaj SDMSH .




Naša udruga zajedno sa još dvadeset udruga za zaštitu prava osoba s invaliditetom s područja Splitsko-dalmatinske županije, okupljenih u Inicijativu za pristupačno vještačenje, upozorava medije i nadležne institucije o problemu nepristupačnosti Područnog ureda Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u Splitu.

Prostorije Zavoda smještene su od 1. siječnja 2015. godine u zgradu na adresi Dražanac
70 u Splitu. Navedena zgrada nema riješenu pristupačnost osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti budući da ulaz u zgradu prijeći deset stepenica bez da je osiguran drugi prilaz osobama s invaliditetom. Kako neosiguranjem pristupačnosti Zavoda Republika Hrvatska krši brojne konvencijske, zakonske i podzakonske norme, te izravno i teško diskriminira osobe s invaliditetom iz cijele Splitsko-dalmatinske županije, deset udruga članica Inicijative, putem punomoćnika podnijele su dana 29. lipnja 2017. godine Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu Zahtjev za mirno rješenje spora radi rješavanja
ovog problema putem pravosudnih tijela.

Ministar Marko Pavić održao je 28.08.2017. u Split sastanak s predstavnicima OSI i predstavio plan rješavanja problema Zavoda . Prostor će se premjestiti na adresu Ruđera Boškovića 30, 1056 m2, na dvije etaže. Bit će pristupačan za OSI, s osiguranim pristupom i parkingom isključivo za korisnike Zavoda. Tu će biti smješten i Centar za profesionalnu rehabilitaciju(privremena adresa : Sinjska 2). Svi radovi trebali bi biti gotovi do svibanj 2018.