PostHeaderIcon AKTIVNOSTI DRUŠTVA MS u prosincu 2017. i plan za 2018.

Dragi članovi/ice,

Naš ured djeluje na adresi: Split, Borisa Papandopula 3 (sjeverni ulaz, kraj pošte)
Radno vrijeme ureda: ponedjeljak-petak 8.00-16.00  te  popodnevni termini po dogovoru
Druženja članova: srijedom 9-12 sati te povremeno srijedom ili petkom popodne 16-19 sati (najavit ćemo točne termine na facebook profilu udruge)

Pravno savjetovalište (ostvarivanje prava i povlastica za oboljele od MS)  radi od ponedjeljka do petka od 9 do11 sati ili po dogovoru. Voditelj je g.Slavko Peljić mob. 098 634 827

-06.12. srijeda u 11h predavanje pravnika Nedjeljka Jurčevića: „Prava iz sustave socijalne skrbi“ u okviru programa MDOMSP „Ruka nade“ u prostoru udruge

-07.12. četvrtak u 10.45h posjet predstavnika Splitsko-dalmatinske županije našoj udruzi

Medicinsku gimnastiku provodimo u suradnji sa zdrav. ustanovom  Priska Med na adresi: Kroz Smrdečac 45 /3. kat , Split  (njihov prostor,oprema i stručno osoblje) termini: ponedjeljak od 11 do 12 h, utorak  od 10 do 11 h i četvrtkom od 10 do 11 h .  Nećemo prekidati početkom 2018. godine(mada nećemo imati rezultate projekata). Prekid će biti u ljetnom periodu : lipanj , srpanj i kolovoz, te možda i rujan (jer ovisi koliko ćemo dobiti sredstava iz projekata, a u tim periodima članovi/ice zbog vrućine preferiraju kupanje u moru)
Usluga med.gimnastike za članove/ice je besplatna jer odgovara trenutnom priljevu sredstava iz donacija  u svrhu rehabilitacije.

Nastavak terapije ultrazvuk po Seltzeru (koju provodite u toplicama) ovisit će o priljevu donacija. Nismo sigurni za nastavak suradnje sa ustanovom Plavo svjetlo na adresi: Put Supavla 1 (Poljud). S njihovom uslugom smo iznimno zadovolnji, ali njihovi v.fizioterapeuti imaju prebukiran raspored pa je teško uskladiti termine sa našim članovima.
Predstavnici našeg Društva planiraju razgovarati u sljedećoj godini s voditeljem fizikalne terapije u Splitu da se omogući obavljanje UZV po Seltzeru putem uputnice HZZO u ambulati za fizikalnu medicinu na Križinama da ne ovisimo o donacijama.

Nismo u mogućnosti nastaviti rad psihološkog savjetovališta kojeg su vodile mlade psihologinje i dr.Matiana Jovanović jer nismo prošli nastavak ovog projekta Min. zdravstva. Neki zainteresirani članov/ice priključili su se tijekom 2017.god. psihološkim radionicama prof. Linde Dine Veronike za djelatnike Društva obzirom da su teme umanjivanja stresa, sprječavanja sagorjevanja na poslu, razvijanja samopouzdanja, emocionalne inteligencije i asertivnosti univerzalne. Prof. Linda Dina Veronike i Udruga za palijativu izrazili su spremnost da osmisle neke radionice i za naše oboljele članove(ako bude interesa) te da ih u slučaju da ne budu odobrene za financiranje odrade uz volonterski angažman.

-15.12.petak u 17h psihološka radionica prof.Linde Dine Veronike na temu asertivnosti u okviru programa MDOMSP „Osobni asistent“

Projekt „Osobni asistent“ kojeg financira Min.za demografiju,obitelj,mlade i soc.politiku za period 2016-2018 i  Europski projekt „Širenje osobne asistencije za oboljele od MS“ za period od slijedeće 2 godine uspješno se nastavljaju.

Nakon pauze od 3 godine zadovoljni smo što smo opet možemo organizirati pomoć u kući/geronto-domaćice za osobe oboljele od MS-a nešto manjeg stupnja oštećenja od korisnikausluge osobne asistencije i osobe starije od 65 godina putem trogodišnjeg programa MDOMSP„Ruka nade“ na području Splita, Solina i Kaštela.

Zahvaljujemo Vam na dosadašnjoj suradnji, te molimo za aktivno sudjelovanje u radu prijedlozima, sugestijama i primjedbama  prema Vašim mogućnostima ( telefonskim pozivima, e-mailom ili osobnim dolascima u Društvo).


S poštovanjem,                                                                                                                   
Slavko Peljić,predsjednik Društva 


BOŽIĆNI DOMJENAKPozivamo Vas na druženje povodom Božićnih blagdana, na tradicionalni Božićni domjenak naše udruge, koji će se održati 

14. prosinca 2017 god. (četvrtak)  u  17 sati   u prostorijama
Društva multiple skleroze (ulaz na sjeveru, blizu pošte)
Split, Papandopulova 3.

Predsjednik Društva  
Slavko Peljić U prilogu je primjer uplatnice za članarinu koju molimo da prepišete na navedeni obrazac HUB 3 te uplatu izvršite u poslovnicama banke,pošte ili izvršite uplatu Internet bankarstvom.

Molimo obavezno dopišite:
PLATITELJ: Vaše ime i prezime, adresa
Iznos  HRK  =100,00 IBAN: HR4524020061100412808
Opis plaćanja: vaše ime i prezime- članarina za 2018.godinu

Model  i  Poziv na broj primatelja  ne treba pisati ništa
Ako ne prolazi na internet bankarstvu  stavite model HR99

Iznimno uplata se može izvršiti i u prostoru udruge, ali blagajnik nije uvijek prisutan u uredu.

Na isti način može se uplatiti i donacija našem Društvu samo se u opisu plaćanja stavlja donacija i iznos prema mogućnosti donatora.

Zahvaljujemo na razumijevanju i vašoj potpori
Društvo multiple skleroze Split