PostHeaderIcon AKTIVNOSTI DRUŠTVA MS u travnju, svibnju i lipnju 2018.

-25.04.2018. s početkom u 18 h tribina „Razgovor s potpisom“ na kojoj će sudjelovati doc.dr.sc. Meri Matijaca tema:„Lice i naličje multiple skleroze“, moderatorice: psihologinja prof.Mirjana Nazor i Rada Veštić u Gradskoj knjižnici podružnica Trstenik na adresi: Split, B.Papandopula 25.

Psihološka predavanja i radionice prof. Dine Linde Veronike u okviru projekta udruge za palijativu Split UPS „Kronični bolesnik i njegova obitelj“.  termini:
-20.04.2018.(petak) s početkom u 17 sati, tema:“Samopouzdanje“,
-11.05.2018. (petak) s početkom u 17 sati, tema:“Vježbe koncentracije i pamćenja“-radionica
-25.05.2018 (petak) s početkom u 11 sati u toplicama „Biokovka“ 
kratko izlaganje na temu: „suočavanje s dijagnozom kronične bolesti“
-na jesen u 9. i 10.mjesecu organizirati ćemo predavanja na temu: depresije i komunikacije

Art radionice provodi umjetnik Boris Veronika u okviru projekta udruge UPS „Kronični bolesnik i njegova obitelj“. Nije važno umijeće likovnog izražavanja već je naglasak na emocijama i psihičkom rasterećenju tijekom likovnog procesa. termini:
-27.04. 2018.(petak) s početkom u 17 sati
-04.05. 2018.(petak) s početkom u 17 sati
-18.05. 2018.(petak) s početkom u 17 sati
-06.06. 2018.(srijeda) s početkom u 9 sati
-12.06.2018.(utorak) s početkom u 9 sati       -na jesen u 9. i 10.mjesecu bit će nastavak

-16.05.2018(srijeda) s početkom u 10 sati Redovna izvještajna godišnja Skupština Društva

MS šetnja u Makarskoj i zajedničko druženje s drugim oboljelima iz Dalmacije
-25.svibnja 2018. (petak) s početkom u 10.30 sati u Makarskoj, toplice „Biokovka“
(Molimo zainteresirane da se prijave što ranije. Možete povesti djecu, prijatelje, članove obitelji. Planiramo oko 8 h okupljanje i polazak sa autobusnog stajališta ispred udruge na cjelodnevni izlet u Makarsku. Put za članove i pratnju plaća udruga iz donacija. Mogućnost ručka po pristupačnim cijenama 30-45kn u „Biokovci“ na trošak zainteresiranih sudionika. Povratak u popodnevnim satima, nakon zajedničkog obilaska svetišta Vepric.)

Planiramo za manifestaciju „Hrvatska volontira“ sljedeće:
-21.05.(ponedjeljak) u vremenu 16-19h,
-22.05.(utorak) u vremenu 16-19h ,
-23.05(srijeda) u vremenu 10-13h   i
-24.05(četvrtak) u vremenu 10-13h – u okviru manifestacije „Dani otvorenih vrata udruga“ u tom vremenu ćemo prezentirati projekte udruge udruge zainteresiranim građanima

u prostoru Društva MS zajedno sa volonterima izrađivat ćemo prigodne kreativne ukrase: cvijeće od krep papira i bojati rođendanske čestitke. Osmišljavat ćemo provokativne poruke koje izriču predrasude prema oboljelima od MS koje ćemo staviti na zid predrasuda i simbolično srušiti na Zapadnoj obali na Međunarodni dan MS u Splitu 30.05.18. u svrhu podizanja svijesti o MS.  Molimo da se uključite i pomognete u pripremama za Međ.dan MS.

-30.05. srijeda Međunarodni dan MS obilježit ćemo i u Splitu,
u Centru Zlatno doba na Zapadnoj obali, Branimirova obala 1 s početkom u 10 sati
-izložba fotografija naših članova, glazbeni nastup kvartet Fascination
- kratko predavanje o multiploj sklerozi, oko 11.00 h simbolično rušenje „Zida predrasuda“
-nastavak druženja u kafiću F-marine, Branimirova obala

-vježbe medicinske gimnastike u Priske Med na adresi: Kroz Smrdečac 45 /3. kat , Split  (njihov prostor,oprema i stručno osoblje) redovno se održavanju zaključno sa 29.svibnjem u terminima: ponedjeljak 11-12h, utorak i četvrtak 10-11h, zatim ljetnja pauza lipanj,srpanj i kolovoz. Početak u listopadu, javit ćemo termine za nastavak naše grupe.
-ovisno o rezultatima projekta Grada Splita razmatramo mogućnost: vježbanja na spravama(teretana) i individualnih terapija (UZV Seltzer, terapije strujom itd).
Molimo da važnost takvih aktivnosti pokažete redovnim dolascima na njih jer u slučaju lošeg odaziva naši donatori neće nam ih nastaviti financirati. Prednost imaju grupne terapije jer uključuju više korisnika i prihvatljivije su cijene od pojedinačnih terapija.

Neovisno o našoj udruzi postoje za oboljele od MS-a sljedeće mogućnosti
organiziranog besplatnog vježbanja:
-udruga MS TIM provodi MS pilates srijedom i petkom s početkom u 20h u dvorani Košarkaškog kluba Split, Ulica slobode 16b (Gripe),voditeljica Kristina Zrinka Kožul
-Neno Dodoja, mob 092 254 1700, inovator za vježbanje OSI provodi u prostoru Udruge spinalno ozlijeđenih SD županije, Split, Lička 9. Termini po dogovoru.

-Savez SDMSH planira ovisno o donacijama koje skupe organizirati simpozij za oboljele od MS(predavanja raznih stručnjaka neurologa, soc.radnika, fizijatara, psihologa itd) u Varaždinskim toplicama najvjerojatnije u terminu: 28.09.18(petak)-30.09.18(nedjelja).
Molimo pratite obavijesti na facebook stranici udruge DMS Split ili Saveza i prijavite se na vrijeme(možete već sad) jer je broj mjesta ograničen po pojedinim udrugama. Samo za teže pokretne i nepokretne osobe može se uključiti i pratnja. Prednost imaju oni članovi/ice koji su se prije javili u udrugu i potvrdili svoje sudjelovanje.Molimo za razumijevanje jer zbog ograničenih financija i kapaciteta toplica nije moguće da svi zainteresirani idu. Trošak punog pansiona i smještaja snosi Savez, a trošak prijevoza autobusom naša udruga(kroz projekte).

-kazališna predstava „Duet za jednog“ inspirirana je životom poznate glazbenice oboljele od MS gostovat će i u Splitu(inače se izvodi u Centru Ribnjak u Zagrebu). Preporučujemo da je pogledate ako budete u mogućnosti. Termin ćemo najaviti na našoj face. stranici DMS Split.

-Udruga Agape iz Omiša organizira sredinom svibnja ili početkom lipnja tradicionalnu manifestaciju „Narodnim običajima protiv prepreka“ na Radmanovim mlinicama. Točan termin ovisi o vremenskim prilikama. Bit će oglašen na face.profilu udruge Agape i našem DMS Split. Participacija za ručak iznosi 50kn po osobi (plaća se tamo), prijevoz u vlastitom aranžmanu. Zainteresirani se trebaju javiti u našu udrugu najkasnije 5 dana prije kako bi organizatorima mogli javiti broj sudionika iz naše udruge.
-ovisno o vremenskim prilikama i zainteresiranosti organizirat ćemo jednodnevni izlet krajem lipnja negdje u blizini npr. na rijeci Cetini, Ovrlja, Ruda.  Participacija za ručak i prijevoz.

- Pravno savjetovalište (ostvarivanje prava i povlastica za oboljele od MS) 
ponedjeljak-petak 9-11 sati ili po dogovoru. Voditelj je g.Slavko Peljić mob. 098 634 827


Naš ured djeluje na adresi: Split, Borisa Papandopula 3 (sjeverni ulaz, kraj pošte)
Tel 021 468 225,
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
web stranica: www.multipla-split.hr

facebook stranica: DMS Split

Radno vrijeme ureda: ponedjeljak-petak 8.30-16.00  te  popodnevni termini po dogovoru