PostHeaderIcon PLANOVI ZA 2019. Godinu

Medicinsku gimnastiku provodimo u suradnji sa zdrav. ustanovom  Priska Med na adresi: Kroz Smrdečac 45 /3. kat , Split (njihov prostor,oprema i stručno osoblje) termini: ponedjeljak od 11 do 12 h, utorak  od 10 do 11 h i četvrtkom od 10 do 11 h . Nećemo prekidati početkom 2019. godine(iako nećemo imati rezultate projekata). Prekid će biti u ljetnom periodu : lipanj , srpanj i kolovoz, te možda i rujan (jer ovisi koliko ćemo dobiti sredstava iz projekata. Tada članovi zbog vrućine preferiraju kupanje u moru kao tjelovježbu).

Nastavak/nadopuna terapije ultrazvuk po Seltzeru (koju provodite u toplicama) ovisi će o priljevu donacija. Projekt Grada Splita koji smo nakon duže pauze opet dobili omogućio nam je nastavak suradnje sa ustanovom Plavo svjetlo na adresi: Teslina 16a (Spinut). Tamo provodimo : individualnu rehabilitaciju,nadopunu terapije ultrazvuk po Seltzeru max 5 termina po korisniku od studenog 2018 do travnja 2019. Te grupne vježbe/rehabilitaciju pod vodstvom vft Saše Matejića u terminima: srijeda od 19 do 20h i subota od 09 do 10h.

Usluge med.gimnastike,grupne rehabilitacije za članove/ice su besplatne, financiraju se iz projekata. Individualne terapije u Priska Med i individualna rehabilitacija/ultrazvuk po Seltzeru u Plavo svjetlo dobili smo putem projekata u manjem iznosu pa molimo  zainteresirane da se jave u udrugu da ih se zapiše za navedene terapije. Individualne terapije u Priska Med planiramo max 5 termina po korisniku u njihovom prostoru. Molimo da prednost bude za članove koje ne mogu ili djelomično mogu zbog specifičnog zdravstvenog stanja sudjelovati na grupnim terminima. (da i oni imaju mogućnost vježbi)

Zainteresirani članovi/ice mogu se priključiti psihološkim radionicama prof. Linde Dine Veronike za djelatnike Društva: otkrivanje karakteristika nesvjesnog razmišljanja, kako predvadati poteškoće i negativne emocije, kako se nositi sa životom. Prof. Linda Dina Veronike i Udruga za palijativu osmislit će neke radionice i za naše oboljele članove(ako bude interesa) putem njihovih projekata. Planirani početak ožujak 2019.

Projekt „Osobni asistent“ kojeg financira Min.za demografiju,obitelj,mlade i soc.politiku za period 2019-2021 i  Europski projekt „Širenje osobne asistencije 2“ za period 2019-2020 godine uspješno se nastavljaju. Pomoć u kući/geronto-domaćice za osobe oboljele od MS-a organiziramo za osobe nešto manjeg stupnja oštećenja od korisnika OA i starije od 65 godina putem programa MDOMSP„Ruka nade“ na području Splita, Solina i Kaštela(druga godina provedbe). Osobe kojima se zdravstvena situacija pogoršala, te zahtijeva pomoć u svakodnev.funkcioniranju i uključivanje u navedene projekte molimo da se jave u udrugu. Uključivanje novih korisnika u navedene projekte je ograničeno uvjetima projekta, te molimo za strpljenje dok ste na listama čekanja za uključenje koje ovisi o prethodno uključenima.

Napomena za članarinu: uplatu možete izvršite u poslovnicama banke,pošte,internet bankarstvom ili na blagajni u prostoru udruge

PLATITELJ:  Vaše ime i prezime, adresa
Iznos  HRK  =100,00      IBAN: HR4524020061100412808
Primatelj: Društvo multiple skleroze Split

Opis plaćanja: vaše ime i prezime- članarina za 2019. godinu
Model  i  Poziv na broj primatelja  ne treba pisati ništa ili HR99

Zahvaljujemo Vam na dosadašnjoj suradnji, te molimo za aktivno sudjelovanje u radu prijedlozima, sugestijama i primjedbama  prema Vašim mogućnostima ( telefonskim pozivima, e-mailom ili osobnim dolascima u Društvo).

Slavko Peljić,predsjednik Društva