PostHeaderIcon BOŽIĆNI DOMJENAK

Pozivamo Vas na druženje povodom Božićnih blagdana, na tradicionalni Božićni domjenak naše udruge, koji će se održati 
15. prosinca 2016 god. (četvrtak)  u  17 sati u prostorijama
Društva multiple skleroze (ulaz na sjeveru, blizu pošte)
Split, Papandopulova 3.
Predsjednik Društva  
Slavko Peljić 

 

PostHeaderIcon AKTIVNOSTI DRUŠTVA MS u prosincu 2016. i plan za 2017.

Dragi članovi/ice,

Naš ured djeluje na adresi: Split, Borisa Papandopula 3 (sjeverni ulaz, kraj pošte)
Radno vrijeme ureda: ponedjeljak-petak 8.30-16.00  te  popodnevni termini po dogovoru
Druženja članova: svakog četvrtka 9-12 sati te povremeno četvrtkom popodne 16-19 sati

Pravno savjetovalište(ostvarivanje prava i povlastica za oboljele od MS)  radi ponedjeljak-petak 9-11 sati ili po dogovoru. Voditelj je g.Slavko Peljić mob. 098 634 827

Medicinsku gimnastiku provodimo u suradnji sa zdrav. ustanovom  Priska Med na adresi: Kroz Smrdečac 45 /3. kat , Split  (njihov prostor,oprema i stručno osoblje) termini: ponedjeljak - srijeda –petak  od 11 do 12 h. Kraći prekid bit će u periodu blagdana: 26.12.2016 - 09.01.2017  te u ljetnom periodu : lipanj , srpanj i kolovoz
Usluga med.gimnastike za članove/ice je besplatna jer odgovara trenutnom prilivu sredstava iz donacija  u svrhu rehabilitacije.

Molimo zainteresirane za nadopunu  terapije ultrazvuk po Seltzeru (koju su provodili u toplicama) da se jave u udrugu kako bi je ovisno o prilivu donacija mogli organizirati od siječnja 2017 u suradnjom sa ustanovom Plavo svjetlo na adresi: Put Supavla 1  (Poljud).
U slučaju  nedovoljnog priljeva donacija i velikog interesa članova/ica razmatramo/postoji mogućnost participiranja članova/ica u navedenim troškovima ove terapije.

Nismo u mogućnosti nastaviti rad psihološkog savjetovališta kojeg su vodile mlade psihologinje i dr.Matiana Jovanović jer nismo prošli nastavak ovog projekta Min. zdravstva.

Projekt „Osobni asistent“ kojeg financira Min.za demografiju,obitelj,mlade i soc.politiku za period 2016-2018 i  Europski projekt „Širenje osobne asistencije za osobe s invaliditetom“ usprkos poteškoćama nastavljaju se. U tijeku je pisanje nastavka EU projekta za slijedeće dvije godine. Usluga osobne asistencije time će se omogućiti novim korisnicima s najtežim stupnjem invaliditeta  dobi do 65 godina koje je odobrila neovisna komisija.

Nismo u mogućnosti organizirati pomoć u kući/geronto-domaćice za osobe oboljele od MS-a  manjeg stupnja oštećenja i starije od 65 godina jer nismo dobili sredstava za te projekte.

Zahvaljujem na dosadašnjoj suradnji, te molimo za aktivno sudjelovanje u radu prijedlozima, sugestijama i primjedbama  prema Vašim mogućnostima ( telefonskim pozivima, e-mailom ili osobnim dolascima u Društvo).


S poštovanjem,                                                                                                                   
Slavko Peljić,predsjednik Društva

 

PostHeaderIcon Poziv za prijavu novih korisnika usluge osobne asistencije udruga osoba s invaliditetom i udruga koje djeluju u korist osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavljuje poziv udrugama osoba s invaliditetom i udrugama koje djeluju u korist osoba s invaliditetom da prijave potencijalne nove korisnike usluge osobne asistencije.
Prijava novih potencijalnih korisnika u svrhu rangiranja od strane Odbora za utvrđivanje potrebe za uslugom osobne asistencije je preduvjet za udruge koje planiraju prijaviti projektne prijedloge s novim korisnicima usluge osobne asistencije u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj usluga osobne asistencije za osobe s invaliditetom“ . Ovaj Poziv, kojeg  Ministarstvo planira objaviti u studenome 2016. godine, biti će  sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.
Više informacija i potrebni obrasci na slijedećem linku: http://www.mspm.hr/dokumenti/10
Molimo zainteresirane članove s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta (nepokretni i djelomično pokretni) u dobi od 18 do 65 god da se jave u Društvo MS Split ako im je potrebna usluga osobne asistencije. Molimo dostaviti dokumentaciju do 04.11.2016.(petak) kako bi je mogli na vrijeme uputiti na Odbor za utvrđivanje potrebe za uslugom osobne asistencije.

 

PostHeaderIcon Društvo multiple skleroze Split obilježava Međunarodni dan multiple skleroze

Društvo multiple skleroze Split obilježava Međunarodni dan multiple  skleroze
25.svibnja 2015. (srijeda) s početkom u 10.00 sati  u Splitu (Marmontova ulica- Zapadna obala)
Program obilježavanja:
-    10.00 h okupljanje uz zvukove bubnjeva udruge Ritam srca
-    10.30 h polazak: „U šetnju bez nervoze s Društvom multiple skleroze“ sa vrha Marmontove ulice (RK Zara) do Zapadne obale (kafića F-marine,  Branimirova obala)
-    11.00 h puštanje balona dolaskom na  Zapadnu obalu
-    11.30 h glazbeni nastup kvarteta Fascination ispred kafića F-marine,  Branimirova obala

Simbolična MS šetnja od Marmontove do Zapadne obale pod geslom „U šetnju bez nervoze s Društvom multiple skleroze“ odvijat će u vremenu 10.30-11.00 sati po četvrti put u Splitu. Planiramo okupljanje do 10.00 sati na vrhu Marmontove ulice (preko puta RK „Zare“) uz zvukove bubnjeva udruge Ritam srca. Sve će biti u narančastoj boji jer je to zaštitna boja MS-a, boja optimizma i životne energije.  Nakon dolaska na Zapadnu obalu pustit ćemo balone s motivacijskim porukama oboljelih od MS-a (otprilike u 11 sati).  Glazbeni nastup kvarteta Fascination u 11.30 sati, u kafiću F-marine,  Branimirova obala.  Tu će biti i prezentacijski štand Društva, a oboljeli i ostali učesnici MS šetnje će nastaviti druženje u kafiću F-marine.

Pozivamo građane da nam se pridruže u našoj šetnji, te iskažu podršku oboljelima od multiple skleroze da nastave svakodnevnu borbu s ovom teškom, neizlječivom bolešću.
Svoju podršku našoj akciji građani mogu dati na slijedeće načine:
- sudjelovanjem na našoj MS šetnji 25.05.2016. s početkom u 10h Split,Marmontova ulica
- kupovinom prigodnih narančastih majica na našem štandu na Zapadnoj obali
-donacijom udruzi na naš žiro račun HR4524020061100412808
- Uključite se u kampanju „Ja sam više od MS-a! Dijelite svoje fotografije i poruke podrške na facebook stranicama Saveza društva multiple skleroze Hrvatske, na stranicama Društva multiple skleroze Split , na svojim osobnim stranicama , uz hashtag #MožemoSve .
Više informacija možete saznati na https://www.facebook.com/savezdrustavamshrvatske

Društvo multiple skleroze Split uključilo se u Dane otvorenih vrata udruga 2016.godine sljedećim aktivnostima:
-23.05.16. ponedjeljak imat ćemo nordijsko hodanje na Marjanu te ukazati na važnosti redovite i umjerene tjelovježbe za bolje zdravlje. Okupljanje u 10sati na sjevernim marjanskim vratima(od Spinuta). Štapove za nordijsko hodanje zainteresiranim građanima osigurat će udruga Aktiv Split uz stručno vodstvo prof. kineziologije Tomislava Tabaka.
-24.05.16 utorak u prostoru udruge Društva multiple skleroze Split na adresi:B.Papandopula 3 u vremenu 17-20h završne pripreme za MS šetnju, druženje oboljelih od MS-a i volontera, igranje balota na uređenom terenu u neposrednoj blizini udruge
-25.05.16. srijeda manifestacija MS šetnja „U šetnju bez nervoze“ povodom Međunarodnog dana multiple skleroze. Polazak sa vrha Marmontove ulice u Splitu u 10 sati, uz zvuke bubnjeva udruge „Ritam srca“ , šetnja do Zapadne obale gdje će se oko 10.30h pustiti baloni. Nastavak zajedničkog druženja svih učesnika uz glazbeni nastup kvarteta Fascination. Ostale događaje potražite na www.udruge.hr


Ovogodišnja manifestacija Hrvatska volontira u našem Društvu je u vidu pripreme za Međunarodni dan MS 25.05.16. srijeda u Splitu . Tri dana 18.-20.svibnja u vremenu 10-12 sati u prostoru Društva MS izrađivat ćemo prigodne kreativne ukrase, plakate i poruke za taj dan. Pridružit će nam se volonteri iz DM, Splitske banke i OTP banke, te naši višegodišnji volonteri, MS aktivisti .
Volonteri Splitske banke dd uredit će boćalište u blizini udruge i cvijeće koje smo zasadili u akciji „Cvit na betonu“ prošle godine.
Nastavljamo zajedničko druženje volontera na tradicionalnim Danima volonterskog rada u Đardinu 21.05 subota 9-13 sati, te 24.05 utorak od 17-20h su završne pripreme, druženje uz balote i kolače, te finalni događaj MS šetnja u Splitu 25.05.2016 s početkom u 10h na vrhu Marmontove ulice do Zapadne obale. Stoga pozivamo sve "U šetnju bez nervoze s Društvom multiple skleroze"...
http://hrvatska.volontira.vcz.hr/events/event/333

 

 

PostHeaderIcon POZIV ZA REDOVNU IZBORNU SKUPŠTINU DRUŠTVA MULTIPLE SKLEROZE SPLIT

Sukladno članku 26.statuta D.M.S.-Split saziva Redovnu izbornu skupštinu koja će se održati 16.04.2016. (subota) u prostorijama Društva, na adresi Borisa Papandopula 3, Split s početkom u 10 sati. Za skupštinu predlažem sljedeći dnevni red:

Dnevni red:
1. Otvaranje skupštine, pozdravna riječ dosadašnjeg predsjednika Društva
2. Usvajanje Poslovnika o radu Izborne skupštine D.M.S.-Split
3. Imenovanje Radnog predsjedništva skupštine (3 člana)
4. Imenovanje Zapisničara skupštine i dva ovjeritelja zapisnika
5. Izbor verifikacijske komisije (3 člana)
6. Izbor mandatne komisije (3 člana)
7. Izvješće o dosadašnjem radu D.M.S.-Split
8. Izvješće o financijskom poslovanju D.M.S. – Split tijekom 2015. godine
9. Izvješće nadzornog odbora D.M.S.-Split, o obavljenom nadzoru financijskog-materijalnog poslovanja  2015. godine
10. Diskusija po izvješću
11. Donošenje odluke o davanju razješnice tijelima D.M.S.-Split (Predsjedniku,   Dopredsjedniku, Upravnom odboru, Nadzornom odboru, Likvidatoru društva)
12. Imenovanje i izbor Predsjednika, Dopredsjednika Društva D.M.S.-Split
13. Imenovanje i izbor Upravnog odbora D.M.S.-Split
14. Imenovanje i izbor Nadzornog odbora D.M.S.-Split
15. Imenovanje i izbor Likvidatora D.M.S.-Split
16. Imenovanje i izbora tri (3) delegata za skupštinu Saveza društava M.S. Hrvatske
17. Imenovanje i davanje ovlaštenja za zastupanje D.M.S.-Split sukladno članku 7.
statuta D.M.S.-Split
18. Prihvaćanje i donošenje strateškog plana D.M.S.-Split za mandatno razdoblje 2016.-2020.god.
19. Prihvaćanje i donošenje Operativnog  plana za 2016.god.
20. Razno.
Split, 23.03.2016.                                                                    Predsjednik Društva
Ur. broj: 73/2016                                                                      Ante Marić- Banje

Napomena:
Molimo članove koji zbog zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti doći u Udrugu na dan održavanja Redovne izborne skupštine da potpišu punomoć (koja je dostavljena zajedno sa pozivom) svom asistentu ili članu obitelji kako bi i Vaš glas doprinio konačnoj odluci.

 

 

Jednoglasnom odlukom Upravnog odbora održanog 23.03.2016. odlučeno je da je za kanditaturu Predsjednika D.M.S.-Split potrebno priložiti :
- Strateški plan za mandatno razdoblje 2016.-2020. godine
- Operativni plan D.M.S.-Split za 2016. godinu
- životopis kandidata
- uvjerenje o nekažnjavanju (ne starije od 6 mjeseci)

Dokumentaciju dostaviti osobno ili poslati poštom na adresu D.M.S.-Split
Borisa Papandopula 3, 21000 Split, završno sa 08.04.2016. .