PostHeaderIcon Istraživanje

 

Poštovani/e,

u tijeku je multidisciplinarno znanstveno istraživanje multiple skleroze koje se provodi na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu i u Kliničkom bolničkom centru (KBC) Split.

Cilj iskaza interesa je dobiti uvid o zainteresiranim ispitanicima (osobe oboljele od multiple skleroze) te sakupiti relevantne kontakte potencijalnih ispitanika. Ispitanici koji budu potvrdili svoje sudjelovanje putem iskaza interesa sudjelovat će u dijelu istraživanja čiji je cilj validacija softverskih sustava za testiranje neuropsiholoških sposobnosti osoba s multiplom sklerozom. U svijetu se sve više koriste digitalizirane verzije neuropsiholoških testova (psihološki, kognitivni) u evaluaciji posljedica multiple skleroze. Do danas ne postoje softverski sustavi na hrvatskom jeziku što nam onemogućuje njihovo korištenje u svakodnevnoj kliničkoj praksi.
Sudjelovanjem u istraživanju omogućit ćete nam da određene sofverske sustave prilagodimo za korištenje na hrvatskom jeziku.

Anketa o iskazu interesa za sudjelovanje u istraživanju je dobrovoljna i anonimna te će se koristiti isključivo u istraživačke svrhe. Voditelji istraživanja će Vas pravodobno obavijestiti ispunjavate li uvjete za sudjelovanje u istraživanju te će Vam pružiti detaljne informacije o terminu i mjestu provođenja istraživanja.

Unaprijed Vam zahvaljujemo što ćete izdvojiti svoje dragocjeno vrijeme za ispunjavanje ove privole te time pridonijeti stvaranju boljih mogućnosti evaluacije posljedica multiple skleroze, a samim time i stvaranju temelja za pravovremeno i kvalitetno liječenje i rehabilitaciju.

Link za prijavu:

https://docs.google.com/forms/d/173Xa8tCwg-XcPyt4W2LUkkOVWZDBUc-EesywZnLD7bs/prefill