PostHeaderIcon NAŠIH DVADESET GODINA

Povodom navršavanja punih dvadeset godina rada, 20. travnja 2011., odlučili smo svoj višegodišnji rad i svečano obilježiti u Gradskoj knjižnici Marko Marulić.

Programu svečanog obilježavanja, kojeg je započela ženska klapa „Neverin“, prisustvovali su članovi Društva, članovi njihovih obitelji, osobni asistenti, predstavnici drugih udruga, liječnici, kao i predstavnici institucija, među kojima se posebno ističu gđa Helena Bandalović, pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb na području Splitsko-dalmatinske županije i gdin Visko Haladić, zamjenik župana Ante Sanadera, kao i mnogi drugi suradnici Društva.
Prisutnima se obratio g. Ante Marić-Banje, predsjednik Društva osvrnuvši se na lijepe trenutke i postignuća u ovih dvadeset godina, ali i poteškoće koje su osnivači udruge imali na početku svog rada.
Počasni gost navedenog programa bio je cijenjeni psiholog, prof. Boris Blažinić koji je održao zanimljivo predavanje na temu „Kako izbalansirati duh, tijelo, psihu i povećati kvalitetu svog života“, koje su uzvanici sa velikim interesom pratili. Pred kraj programa, g.Zoran Erceg, osnivač foto kluba Fotoakademija Split, predstavio je foto izložbu naših članova i volontera, čija je namjera bila predstaviti javnosti mogućnosti osoba s invaliditetom koji usprkos svojim poteškoćama aktivno sudjeluju u životu lokalne zajednice. Osim u razgledavanju fotografija, prisutni su imali prilike uživati i u ukusnim kulinarskim delicijama koje su pripremili kuhari iz „Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija“ u suradnji sa restoranom Arkada vrsnog kuhara Mira Bogdanovića.
(Sve informacije o višegodišnjem radu Društva, zainteresirani mogu saznati u brošuri „Naših dvadeset godina“ koja se može dobiti u Društvu.)