PostHeaderIcon Obilježavanje 25.svibnja Međunarodnog dana multiple skleroze

Međunarodni dan multiple skleroze se počeo obilježavati od 2009. godine, a Društvo multiple skleroze Split ga obilježilo ove godine seminarom u suradnji sa Savezom Društava Multiple Skleroze Hrvatske, Zagreb.

Tema je „Socijalni model zapošljavanje oboljelih od multiple skleroze  kroz MS zadruge“ održanim  24. svibnja 2011. (utorak)  u prostorijama Društva multiple skleroze Split, na adresi: Split, B. Papandopula 13 uz otvaranje izložbe kreativnih radova nastalih na likovnim radionicama i umjetničkih fotografija nastalih u suradnji sa Foto klubom Fotoakademija Split (mentor Zoran  Erceg), te predavanjem s temom:“Što se novo o multiploj sklerozi zna danas“ koje je održala Dr. Meri Matijaca 26.svibnja 2011.(četvrtak) u Gradskoj knjižnici „Marko Marulić“. Cilj nam je informirati bolesnike, njihove obitelji i širu javnost o osobinama ove neurološke bolesti, njenim simptomima, metodama liječenja i dosadašnjim znanstvenim istraživanjima na tom polju.
Izložba kreativnih radova će se moći pogledati do kraja lipnja u vremenu od 9 do 15 sati u prostoru udruge: B.Papandopula 13. Osim članova, članova obitelj, volontera već su je vidjeli prijatelji iz udruge „Zvono“, stanovnici Gradskog kotara Trstenik itd. čime su se uvjerili o kreativnim mogućnostima oboljelih od MS-a . Osobe oboljele od MS-a pogotovo umirovljenici i nezaposleni moći će se uključiti u MS zadruge kako bi preko nje prodavali svoje kreativne uradtke ili neke druge proizvode i tako ostvarili dodatni izvor prihoda (ne gubeći stečena prava: mirovine). To će osim povećavanja njihove materijalne egzistencije rezultirati i  povećanjem njihovog samopoštovanja i ostalih kompetencija u svakodnevnom životu. Društveno će biti aktivniji te će na svoju bolest gledati kao na izazov u životu.