PostHeaderIcon Prijave za osobnog asistenta putem ESF-a

Trenutno je otvorena mogućnost prijave za osobnog asistenta putem ESF(Europskog Socijalnog Fonda) više na slijedećem linku:

https://mdomsp.gov.hr/vijesti-8/poziv-za-prijavu-novih-korisnika-usluge-osobne-asistencije-udruga-osoba-s-invaliditetom-i-udruga-koje-djeluju-u-korist-osoba-s-invaliditetom-u-republici-hrvatskoj/10134

Pozivamo sve zainteresirane oboljele od MS-a koje nemaju osobnog asistenta s područja Splitsko dalmatinske županije, a smatraju da su osobe s najtežim stupnjem invaliditeta i ispunjavaju uvjete za ostvarenje usluge osobne asistencije da prikupe i popune dokumentaciju koja je u prilogu. 

Naša udruga ima maximalni broj korisnika, pa novi korisnici neće ići preko naše udruge nego preko Društva MS Šibenik s kojom ćemo sklopiti partnerstvo.

Odluku o novim korisnicima donijet će Neovisno povjerenstvo Ministarstva za demografiju temeljem prikupljene dokumentacije novih potencijalnih korisnika.


Potrebno je priložiti sljedeće dokumente:
1.    podatke: ime i prezime, dan, mjesec i godinu rođenja, OIB
2.    liječničku dokumentaciju ne stariju od 6 mjeseci –nalaz fizijatra ili neurologa 
3.    Barthelov indeks ovjeren od liječnika fizijatra ne stariji od 6 mjeseci za osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta  (Prilog 1)
4.    listu procjena potreba za svakog prijavljenog korisnika (Prilog 3)
5.    socio-anamnestičke podatke prijavljenih korisnika (Prilog 4)


Prikupljene dokumente dostavljate u udrugu pa ćemo ih mi proslijediti Neovisnom povjerenstvo Ministarstva za demografiju koje donosi odluku  o vašem prihvaćanju kao korisnika. Procedura do odluke o prihvaćanju i početku korištenja usluge osobne asistencije može trajati prema prethodnom iskustvu 6 mjeseci i duže.